GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Se webinaret från 25 maj i efterhand!

Så blir vi hållbara ihop

Klimatförändringarna märks av världen över med allt extremare väder.

Webinar: Ett klimatneutralt Göteborg 2030 – vad innebär det?

De senaste åren har världen upplevt värmebölja efter värmebölja. Förra året hade Indien och Bangladesh temperaturer över 50 grader – den värsta extremhettan på mer än 120 år. Och i Europa har termometern ofta passerat 40-strecket. För att summera - extremt väder blir allt vanligare. Vi märker redan av klimatförändringarna och omställningen behöver gå mycket snabbare än vi tidigare trott.
 
Göteborg ska gå i bräschen för den här omställningen. Vi har skrivit under Klimatkontrakt 2030, och dessutom blivit en av 100 utvalda städer i EU:s satsning på klimatneutrala städer. Det innebär att vi ska vara en förebild för andra, visa vägen för den kraftfulla omställning som måste ske här och nu. Klimatet väntar inte. Och utmaningarna är stora. Kriget i Ukraina satte ytterligare press på omställningsarbetet. När tillgången till gas från Ryssland skulle fasas ut användes ofta annan fossil energi istället. Det har alltså aldrig varit viktigare än just nu att göra radikala förändringar. 

Som att lära oss hur vi får Göteborg att växa utan att skada klimatet. Och helt enkelt stoppa utsläppen av koldioxid till atmosfären. 
 
Men för att lyckas måste så många som möjligt engagera sig. En kommun eller ett energibolag kan inte ensamt driva förändringen, och därför måste vi alla kavla upp ärmarna.
 
Så vad betyder allt det här för Göteborg? Vilka åtgärder planeras, och hur kommer göteborgare och göteborgska företag att involveras i arbetet?

Talare

Frågor och svar från chatten

Här har panelisterna svarat på de frågor som ställdes i chatten under webinaret.

Program

icon-closechevron-disc-right