För hotellägare, krögare, restaurangägare och kockar så är gas en pålitlig värmekälla. Den ger matlagningen mer precision och förlänger dessutom uteserveringssäsongen.
En viktig del av servicen i en restaurang är att matlagningen ska gå så smidigt som möjligt. Med en gasspis kan du reglera värmen mycket snabbare och mer exakt.
Gas är dessutom ett rent bränsle så du slipper sotiga kastruller och stekpannor.
I Göteborg använder drygt 200 restauranger och hotell dagligen biogas och naturgas i köket för att laga mat, för att värma sina gäster med gasdriven infravärme eller som bränsle i mysiga och vackra dekorbrasor och facklor.
En stor andel av restaurangerna som ligger i närheten av gasnätet utnyttjar möjligheten att använda den fina resurs som gasen är. Biogas är ofta ett populärt val bland både gäster och restaurangägare.
Med terrassvärmare kan du förlänga utesittarsäsongen, kanske rentav till en året runt-upplevelse.
Gasen kan också skapa härlig atmosfär med dekorbrasor och stämningshöjande facklor.