...men du kan fortsätta ladda som vanligt!
Parkering Göteborg tar över ägandet av Göteborg Energis publika normalladdare upp till 22 kW – totalt drygt 850 laddpunkter. Parkering Göteborg har sedan tidigare tagit över betallösningen och prissättningen för laddarna och den aktuella affären är en fortsättning på det arbetet.
- Göteborg Energi är stolta över att ha bidragit till att staden snabbare än någon annan kommun skapat en infrastruktur för elbilsladdning, men nu är vi i ett läge där marknaden har mognat och de behov av laddning som finns tillgodoses av andra aktörer, säger Malin Flysjö, affärschef för El- och gasprodukter.
Förändringarna runt laddplatsernas ägandeskap kommer ske under hösten och vara genomförda senast till årsskiftet 2024/2025.
Medan Göteborg Energis publika normalladdare i huvudsak säljs till Parkering Göteborg så kommer bolagets snabbladdare att konverteras till AC-laddare, säljas eller tas bort.
Eftersom Parkering Göteborg redan driver merparten av de publika laddplatser som Göteborg Energi tidigare driftat kommer skillnaden för de flesta elbilsladdare vara obefintlig.
I de enstaka fall där Göteborg Energi behållit drift av laddplatser kommer byte av ägare ske stegvis med start redan i juni och vara på plats senast vid årsskiftet 2024/2025. Vi ber dig vara uppmärksam på skyltningen vid laddplatsen och se vilken betalningslösning som gäller.
Parkering Göteborg har från och med våren 2023 tagit över samtliga Göteborg Energis normalladdare. Fram till och med årsskiftet 2024/25 kan du fortfarande behöva appen Ladda din elbil för att ladda på våra snabbladdare. Med Ladda din elbil kan du hitta lediga laddare, starta/stoppa laddning och betala för laddningen.
Visste du att du kan få 50% av din installation av laddstolpe betald
via Klimatklivet?
Klimatklivet är ett investeringsstöd med syfte att minska utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet. Satsningen är en del av statsbudgeten som riksdagen beslutat om.
Aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag, enskilda näringsidkare, organisationer, bostadsrättsföreningar, ideella föreningar, ekonomiska föreningar, universitet, högskolor och stiftelser kan söka bidraget. Taket för bidragsnivån för företag är maximalt 70 procent, och att fler åtgärder som innebär ett tillvaratagande av spillvärme kan ges stöd.
Läs mer hos Naturvårdsverket